(Transmetim i drejtpërdrejtë##) Kosova Zvicra drejtpërdrejt 9 shtator 2023
8 orë më parë — GRUPI C: Italia, Zvicra, Irlanda Veriore, Bullgaria, Lituania. GRUPI D: Franca, Ukraina, Finlanda, Bosnja & Hercegovina, Kazakistani. GRUPI E: ...
Zvicra dhe Kosova barazojnë në Cyrih - NACIONALEPolitikë Video Sport Podcast Kulturë Opinion Globale Sociale Drejtësi Kontakt Marketing Për ne Privacy policy Gazeta Nacionale përbëhet nga gazetarë profesionistë e me përvojë në jetën publike të vendit që përbashkohen nga ideali i ruajtjes së lirisë së shprehjes dhe vlerave tjera bazë të demokracisë. Nacionale do të ofrojë artikujt e saj origjinalë online në forma të ndryshme kreative përfshirë 'podcastet', video-lajmet, artikujt shpjegues etj. Kontakti 038701010 048701010 MEDIA GROUP PUBLICO L.
Rrëfim i drejtpërdrejtë i dëshmitarit të ndeshjes Zvicër-Serbi, ja çfarë kishte thënë Xhaka dhe si kishin vepruar serbët - Bota SotEkipi i kombëtares zvicerane ende pa fillu loja, ishte optimist për fitoren e sigurt. Granit Xhaka ende pa fillu loja ka thënë: «Do t’i lëmë dy gola, ndryshe nuk ka kuptim të rrimë këtu». E drejta universale për paraqitjen e simboleve kombëtare në moemente emocionuese, nuk duhet të merret në asnjë mënyrë si arsye për ndëshkimin e lojtarëve Xhaka e Shaqiri nga ana e FIFA-së! Sipas dëshmitarit nga vendi i ngjarjes, Kamer Idrizi, i cili ka përcjellur nga afër ndeshjen Zvicër-Serbi, në Kampionatin Botëror « Rusia 2018 », simpatizantët e ekipit kombëtar serb gjatë gjithë lojës i kanë provokuar lojtarët shqiptarë të ekipit zvicran. Nacionalistët serbë të ndihmuar edhe nga një numër i simpatizantëve rus, pandërprerje thërrisnin parullat, « Kosova është zemra e Serbisë », « Shqiptarët duhet vrarë », pastaj shanin nënën shqiptare dhe pështynin veçmas në drejtim të Xhakës dhe Shaqirit.
Në këtë takim morën pjesë shumë përfaqësues ndërkombëtarë. Qëllimi i konferencave është promovimi i investimeve dhe informimi i diasporës kosovare për objektet për të bërë biznes dhe reformat që janë zbatuar në Kosovë. Regjistrimi i biznesit në Kosovë tani është shumë më i lehtë dhe më i shpejtë. Procedurat e importit dhe eksportit të mallrave janë reduktuar ndjeshëm, një numër i konsiderueshëm i licencave të ndërtimit janë eliminuar dhe zbatimi i kontratave është përmirësuar shumë përmes ligjeve që rregullojnë procedurat përmbarimore, noterëve dhe kadastrës. Ndër përparimet tjera, ministrja Kusari – Lila foli edhe për përfundimin e marrëveshjes për mbrojtjen e investimeve.
Marrëveshjet janë nënshkruar me 12 vende: Mbretërinë e Bashkuar, Hungarinë, Italinë, Holandën, Kroacinë, Japoninë, Emiratet e Bashkuara Arabe, Kuvajtin, Katarin, Norvegjinë, Francën dhe Malin e Zi. Së fundi, ndikimi pozitiv i përmirësimit të marrëdhënieve me Bashkimin Evropian në nxitjen dhe rritjen e investimeve. Remitencat e Kosovës për vitin 2010 ishin 511. 6 milionë euro. 30% e investimeve të huaja direkte kanë ardhur nga diaspora. [8] Investimet direkte[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit] Rreth 25% e bizneseve të anketuara janë krijuar me mbështetje të pjesshme ose të plotë nga diaspora, përmes: Para të gatshme (42.
Direkt online: Zvicra-Kosova 1 ditë më parë — Lajme Eurobasket TRANSMETIMI ONLINE DREJTPËRDREJTË Kosova-Zvicra, transmetimi direkt online Drejtori ekzekutiv i FIBA
000 milionë euro të hyra vjetore si rezultat i diasporës. Rreth 30 për qind e familjeve në Kosovë kanë qasje në remitencat ndërkombëtare – në formë të parave apo mallrave. 49% e donatorëve jetojnë në Gjermani, 24% në Zvicër. Remitancat përbënin 17. 5 për qind të PBB-së së vendit në vitin 2000 (275 milionë euro). [9] Agjencia e Diasporës[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit] Agjencia Kosovare e Diasporës (AKD) është themeluar për të mbështetur migrantët, dhe është organi qeveritar përgjegjës për anëtarët e diasporës, me autoritet dhe përgjegjësi të përcaktuara me ligj. Agjencia Kosovare e Diasporës është themeluar si Agjenci Ekzekutive, pjesë e zyrës së Kryeministrit.
E fortë nga “Marca”: Zvicra, Serbia dhe Kosova luajtën 11 orë më parë — Republika Çeke | Vesna – My Sister's Croën Zvicra| Remo Forrer – Watergun Serbia | Luke Black – Samo Mi Se Spava Suedia | Loreen –
Emigrimi nga Kosova - WikipediaNga Wikipedia, enciklopedia e lirë Një emigrim i konsiderueshëm nga Kosova ka ndodhur në faza të ndryshme gjatë gjysmës së dytë të shekullit të 20-të. Vlerësohet se rreth një e treta e njerëzve të lindur në Kosovë aktualisht jetojnë jashtë Kosovës. Emigrimi ka ndodhur në valë të ndara të motivuara kryesisht nga arsye ekonomike, por edhe si pasojë e Luftës së Kosovës. Diaspora e Kosovës zakonisht përfshihet në diasporën e gjerë shqiptare me shqiptarë nga Shqipëria dhe Maqedonia e Veriut. Turqia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit] Shqiptarët e sotëm të Turqisë u krijuan nga tre valë të mëdha emigracioni në kohë të ndryshme.
RTK1 Live ... Bordi i RTK-së · - Festivali i Këngës · - Skema Programore · - Kontakti · RADIO KOSOVA · - Radio Kosova 1 · - Radio Kosova 2 · - Skema Programore RK
(((sport tv##))) Polonia U21 Kosova U21 drejtpërdrejt 8 shta 7 orë më parë — Lajme Eurobasket TRANSMETIMI ONLINE DREJTPËRDREJTË Drejtori ekzekutiv i FIBA Evropës, mysafir në ndeshjen Kosova-Zvicra Orari
[[[Sport TV>>>]''']] Polonia U21 Kosova U21 transmetim i dre 15 korr 2023 — Kosova hapë negociatat për Tregti të Lirë me shtetet e EFTA-sRepublika e Kosovës dhe shtetet anëtare të EFTA-s (Norvegjia,
(Sporti***) Polonia U21 Kosova U21 transmetim i drejtpërdrej 10 orë më parë — Zvicra, Rumania, Finlanda, Mali i Zi dhe Armenia janë kundërshtarët e kuqezinjve të vegjël. Dy takimet e para në grup do të luhen në ditët
9%) Investimet e përbashkëta (11. 5%) Mbështetje në formën e automjeteve, pajisjeve, lëndëve të para etj. (6. 5%) Lidhjet me kompanitë jashtë vendit (0. 7%) Njohuri dhe edukim (3 përqind) Aftësitë profesionale (4. 6%) 9% nuk specifikoi llojin e mbështetjes së marrë 21. 8% dha përgjigje të shumta Vetëm 2% e bizneseve u mbështetën nga Agjencitë Ndërkombëtare të Zhvillimit. Pothuajse asnjë nuk u mbështet nga Qeveria Kombëtare. [7] [Redakto | Redakto nëpërmjet kodit] Sipas statistikave zyrtare, Kosova përfiton nga 450 - 500. 000.
Zvicra dhe Kosova barazojnë në Cyrih 8 orë më parë — GRUPI C: Italia, Zvicra, Irlanda Veriore, Bullgaria, Lituania. GRUPI D: Franca, Ukraina, Finlanda, Bosnja & Hercegovina, Kazakistani. GRUPI
Kosova dhe Zvicra me marrëveshje për Çështjet Juridike- Zvicra vazhdon të mbështesë sektorin e ujit në Kosovë nga i cili do të përfitojnë drejtpërdrejt qytetarët e Gjakovës, Të tjera nga
RTKLive 14 orë më parë — Ai flet për aventurën e tij te Kosova para ndeshjes kundër Zvicrës të shtunën në mbrëmje. Sikur gjërat të kishin shkuar